12 maart 2016

Op 12 maart vindt dit jaar de opening van de Grunniger Weke plaats in de Vesting Bourtange dit valt dit jaar samen met de opening van het seizoen.

Dit jaar is het concept de Westerwoldse Landdag.

Hieronder het programma: (let op! Aan alle activiteiten kan gratis worden deelgenomen!)

30 april t/m 1 mei 2016

Beltane lentemarkt.

Beltane is een jaarlijks vruchtbaarheidsfeest dat deel uitmaakt van de Keltische cultuur. In het voorjaar krijgen veel mensen last van de ‘lentekriebels’. Tijd om er op uit te gaan. Wellicht voor aanvullende nieuwe planten of zo maar een dag uit naar de markt. Op onze lentemarkt kunt u een keur van kramen verwachten, met de meest uiteenlopende artikelen.

Bekijk voor een sfeerimpressie het filmpje van de voorjaarsmarkt

Zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016

Met op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni, De napoleontische Slag om Bourtange

Het is avond. In de verder verstilde vesting hoor je  in de taveerne lachen en zingen. Door de beslagen ruitjes zie je binnen de kooplui zitten die overdag goed verdiend hebben, de rijkere burgers die het tafereel zittend aan hun tafel in de hoek in ogenschouw nemen, maar ook soldaten die zich nog even opwarmen voor ze weer met een lantaarn in de hand naar hun bivak terugkeren, Honderden Napoleontische soldaten bereiden zich, na een lange winter, zo weer voor op de komende gevechten. De musketten en kanonnen worden nog een keer geïnspecteerd, want morgen is de grote Slag om Bourtange.

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016

Bourtange opent de vestingpoorten voor de “ Fogelvreien” en u kunt een reis terug in de tijd beleven. Van Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog, alles ademt  de cultuur en het leven uit het roemruchte verleden. 

Zaterdag 24 en zondag 25 september 2016

Op en rond het marktplein van de Vesting Bourtange vindt een Herfst- en natuurmarkt plaats. De vesting staat dan weer vol met kramen, er zijn gezellige terrasjes, muziek en vermaak voor kinderen.

Bekijk voor een sfeerimpressie het filmpje van de herfstmarkt.

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016

"Magisch Samhain"  in Bourtange, één van de oudste feestdagen van de mensheid. We heten u van harte welkom in de vesting, waar in de magische nacht van zaterdag op zondag, de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven wordt. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen het vestingstadje innemen. Er is een magische markt en er gebeuren spannende dingen…

Zaterdag 3, 10 en 18 - Zondag 4, 11 en 18 december 2016

Kerstmarkt in de Vesting Bourtange 

De meest sfeervolle kerstmarkt in het noorden!!

Het ideale uitje voor kerstliefhebbers: de kerstmarkt in Bourtange.